Składniki :
-mąka kokosowa odtłuszczona -1łyżka
- odtłuszczone mielone siemie lniane -1łyżeczka
- średni banan
-odrobina oleju kokosowego
PRZYGOTOWANIE
Rozgniatamy widelcem banana
Do dobrze rozgniecionego banana dodajemy siemie lniane oraz łyżkę mąki kokosowej i wszystko dobrze mieszamy.
Mocno rozgrzewamy patelnie z olejem kokosowym. Wykładamy masę i smażymy na najniższym ogniu przez kilka minut a potem przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę wszystko kontrolując.
Gotowe placuszki można przełożyć tartym jabłkiem tak jak na zdjęciu lub posmarować masłem orzechowym jak są one jeszcze gorące.
Dajcie znać jak spróbujecie i jak wyszło. Pozdrawiam Karolina.
wyglada świetnie ! az zgłodniałam ! wiecej ciekawych pomysłów poprosze !
OdpowiedzUsuń